Президентът Румен Радев даде мандата на себе си. Косвено главният прокурор Иван Гешев

...
Президентът Румен Радев даде мандата на себе си. Косвено главният прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Политолог: Радев даде мандата на себе си


" Президентът Румен Радев даде мандата на себе си. Косвено главният прокурор Иван Гешев се употребява от тази обстановка, доколкото няма да има правосъдна промяна ". С тази констатация стартира коментара си пред БНР политологът проф. Димитър Вацов, учител в Нов български университет, и посочи, че президентът, с цел да резервира властта си, е избрал да връчи третия изследователски мандат на партията, която има минимален късмет да направи държавно управление. 

Политологът изрече мнение, че с позициите си за Украйна, за еврозоната и за хартиената бюлетина няма по какъв начин да събере болшинство за сформиране на кабинет.

" Има една опция Корнелия Нинова да врътне Радев. Има дребен късмет да успее да направи коалиция на статуквото. Т.е. да продаде мандата на ГЕРБ, Движение за права и свободи и вероятно на " Български напредък ". Това е малко евентуално, тъй като Бойко Борисов ще избра да има избори, тъй като партията му може да бележи растеж поради твърдо изборно ядро, а при рухване на изборната интензивност това твърдо ядро ще даде повече гласове по отношение на другите партии ", разяснява проф. Вацов.

Според него през поредицата от служебни държавни управления се изкривява политическото посланичество: " Управлява едно пропутинско и прокремълско малцинство. Мнозинството, което е проевропейски настроено и гласоподава за другите партии, е непредставено в изпълнителната власт ".

При настоящия неуспех на политическата система имаме свръхпривилегироване и овластяване на проруски настроените хора в България и свръхпривилегироване и овластяване през прокуратурата на неразбираемо какви сенчести ползи откъм гърба, разяснява политологът.

Гешев е главен политически състезател, уточни политологът и посочи: " Такъв беше и когато през 2020 година влезе в президентството. В България прокуратурата е политически медиен рупор, който застава против този или оня в даден миг. Работата на прокуратурата е да рапортува в съда, а не пред медиите. Начинът, по който работи прокуратурата, плаче за промяна. Всички политици са оставени на милостта на господин Гешев. Той взема решение по кое време да освети един политик и по кое време - не. Той е станал явен знак на безконтролност и произвол ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР